Hai la lupta cea dreaptă pentru desegregarea sexuală a WC-urilor

Genderless-bathroom1-516x260Veşti bune, fraţilor! De data aceasta nu din Statele Unite, ci din Canada. Dar cred că putem conta şi pe birocraţii americani şi europeni să nu se lase mai prejos. S-a deschis un nou front în lupta pentru egalitatea între sexe. Toate sexele. Nu doar cele două cu care suntem obişnuiţi noi reacţionarii depăţiţi, ci toate sexele intermediare posibile şi imposibile. Este vorba de nobila cauză a desegregării WC-urilor publice, care astăzi – într-o lume dominată de bigoţi exploatatori şi plini de prejudecăţi – sunt segregate în funcţie de sex. Există toalete pentru femei şi, separat, pentru bărbaţi. Dar aşa ceva nu va mai exista în viitorul luminos spre care progresăm. Aşa cum băile segregate rasial au dispărut, fiind interzise prin lege – spun cei mai luminaţi şi mai progresişi din mijlocul societăţii noastre – şi băile segregate în baza diferenţelor de gen trebuie depăşite.segregation

Credeţi că e o glumă proastă? Da, este o glumă de prost gust. Dar, în democraţie, problema cu glumele proaste este că devin literă de lege. În numele protejării persoanlor de sex intermediar (nici bărbaţi, nici femei), limitarea accesului unei persoane într-o toaletă, pe baza sexului respectivei persoane, este o discriminare intolerabilă. Acum, când capetele luminate care au acces la instrumentele puterii politice au ajuns la concluzia că sexul unei persoane nu este determinat de natură, ci de felul în care “simte” respectiva persoană, cine suntem noi reacţionarii bigoţi, să promovăm astfel de disciminări?

De ce spun că este o veste bună? Foarte simplu. Trasul cu ochiul, în secret, în baia fetelor aparţine trecutului. De acum, dacă eşti un adolescent în călduri care doreşte să se “informeze” nu trebuie decât să “simţi” în adâncul sufletului tău eşti şi tu o fată, închisă în trup masculin, şi ai dreptul la acces liber în orce toaletă vrei.

01-12-2012_saxby1Cu adevărat trăim într-o eră a eliberării. Revoluţia sexuală a anilor 60 şi 70 a dezbrăcat femeile de inhibiţii, iar acum toţi băieţii adolescenţi de la 14 până la 85 de ani pot găsii cu uşurinţă şi fără implicaţii foarte mari ceea ce înainte era greu de obţinut. Era naşpa înainte, fraţilor. Ca să te accepte o fată erai obligat să te comporţi ca un om maturi şi să dai dovadă că te-ai făcut bărbat. Şi chiar şi atunci, dacă o obţineai însemna că trebui să îţi asumi tot felul de resposabilităţi… pe viaţă. Naşpa rău! Acum e libertate şi poţi să rămâi un băieţandru toată viaţa. Faza cu WC-urile desegregate doboară, iată, o nouă barieră.
Aş avea o singură remarcă. Aceasă nouă libertate vine cam târziu. După eliberarea sexuală a anilor 70 (care la noi a ajuns ceva mai târziu, e drept) nu prea se mai merită să tragi cu ochiul în baia fetelor. Acum este mai greu să eviţi să vezi nuduri peste tot. Dar să nu ne plângem. Mai bine mai târziu decât niciodată


Leave a comment